BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harc a turisztikai forrásokért

A 2013-as költségvetés nyertese lehet a turizmus, hiszen 12,3 milliárd forintra nő az ágazat célelőirányzata. Emellé jönnek az Új Széchenyi Tervben lévő uniós források. Egységes koncepció és új turizmustörvény nélkül azonban régiók és városok, Balaton és Budapest ad hoc alapon harcolhat egymással a támogatásért.

A turizmusból élő településeknek az is könnyebbséget jelent, hogy a büdzsében nevesítve szerepel az idegenforgalmi adó minden forintja után járó 1,5 forintos állami támogatás. Nem tisztázott azonban, hogy ez a pénz hogyan oszlik meg az önkormányzatok és az egyre több településen megalakuló TDM-ek, civil turisztikai önkormányzatok között. Még nem tökéletes az összefogás a balatoni városok között, így pedig szakemberek szerint a régió nem képes idegenforgalmilag egy kategóriába kerülni a horvát tengerparttal. Budapest is nehezen találja arculatát, szigetszerű kiemelt fejlesztésekre azért van példa, így a Várbazár lehet a főváros új turisztikai ékessége. 2. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.