BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mágikus helyek Magyarországon

A vízterápia nemcsak betegségek esetén segít, hanem a pörgősen, stresszesen élőknek is igen ajánlott, mert feloldja, kivezeti a feszültségeket, és megerősít.

Ha már itt élünk a rengeteg irigylésre méltó gyógyvíz felett, ideje, hogy akárcsak a rómaiak vagy a törökök, beiktassuk a mindennapi életünkbe ezt a nagyon kellemes kikapcsolódási, feltöltődési formát.

Éjszakai fürdő Egerszalókon

Egerszalókon a földből kiáramló víz különleges sódombot hozott létre, így ez a hőforrás még látványnak is csodálatos. Az ilyen típusú gyógyvíz élénkíti a légzést, melytől mélyül a légvétel. Kén rakódik le a nyálkahártyákban, ízületekben, és megemeli a C-vitamin szintet. Jó hatással van a nőgyógyászati betegségek kúrájára, hasznunkra válik krónikus gyulladások és bőrgyógyászati betegségek kezelésében, mint például a pikkelysömör, és nagyon ajánlott kimerültség, stressz esetén is. 2007 óta tizenhét kültéri és beltéri medence várja az Egerszalókra látogatókat, hétvégéken pedig akár éjjel egyig is ki lehet használni a fürdőzés adta élvezeteket!

A mágikus tó Hévízen

Már mindössze két nap a paradicsomi szépségű Balaton melletti tó környékén kimozdítja rossz hangulatából, kóros fáradtságából és akkor is segít, ha bőr-, gyomor- vagy nőgyógyászati problémái vannak. A hévízi tónál a Festetics Fürdőház Wellness és Terápia Centrum várja. A hölgyeknek érdemes még pluszban kipróbálniuk a hévízi víz felhasználásával készült Kaviczky krémes arckezelést és az idegrendszert tökéletesen megnyugtató iszappakolást is. Nemcsak a környék erdői és mocsarai, de maga a tó is védett természeti ritkaság. Hőmérséklete nyáron 35–36 fok, de télen sem süllyed 26 fok alá. A tó vize kén- és enyhén radióaktív tartalmú, és a legfőbb kincse a „hévízi korpának” nevezett tőzegpernye, ez a víz felszínén is úszkáló fekete anyag.

Lenti: kettő az egyben

Zalaegerszegtől negyven kilométerre találhatja ezt a csodatévő helyet, ahol egyszerre alkalmazhatja a hidroterápiát és élvezheti a Föld pozitív sugárzásait. A lenti termálfürdő területén lévő Szent György Energiapark olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energiák együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni és gyógyulni. A Szent György vonalakat, amik éppen a parkon haladnak keresztül, a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. A különleges energiákat áramoltató helyek segítenek serkenteni a szervezet öngyógyító folyamatait. A lenti Energiapark területén található sugárzások helyreállítják az energiahiányos állapotot, az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvető működést segítik, jó hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt. A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni. Az „elemei” feltöltése után csobbanjon egyet lenti nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvizében, ami csodás hatással lesz a hátproblémáira.

A Föld szíve: Dobogókő

Az ezoterikus tanok szerint itt futnak össze a Föld erővonalai és itt található a Föld szívcsakrája. Ezzel persze sokan vitatkoznak. Biztos azonban, hogy különleges energiák áramlanak itt, amelyek segítenek feltöltődni. Egy Shaolin falu is található itt, ahol különböző életmódtáborokat, meditációs tréningeket szerveznek és meg is szállhat náluk. A Dobogó-kő kilátóiról káprázatos panorámaként tárul ön elé az Árpád-, a Rám-, és a Magas-hegy, ha rászánja magát egy minimum egynapos kirándulásra. A hegység területén számos forrás is fakad, így a vízterápiát is bevetheti.n M. K.

A legjobb szálláshelyek

-Hévízen

A Hotel Naturmed Carbonában semmire nem lesz gondja. Az ételek csodásak, többnyire a klasszikus, magyar konyha finomságait tálalják, mind a wellnessrészleg, mind a termálvizes rész pazar. Ha váll-, nyak-, vagy hátfájdalmai vannak az ülőmunkától, akkor érdemes kipróbálnia a gyógyvízben végzett súlyfürdőt.

-Egerszalókon

A fürdőtől 1300 méterre található egzotikus, keleti hangulatú Shiraz Hotel fürdőházzal, arab udvarral, mór fürdővel és hammammal vár. Klikkeljen a www.shiraz.hu-ra és olvassa el az utazók véleményét a Tripadviser-en.

-Dobogókőn

A Walden Hotel tökéletes kiindulópont lesz a kirándulásokhoz. Klikkeljen a waldenhotel.hu-ra, és tervezze el az ott töltendő napokat az általuk ajánlott túraútvonalak segítségével.

A Hotel Naturmed Carbonában semmire nem lesz gondja. Az ételek csodásak, többnyire a klasszikus, magyar konyha finomságait tálalják, mind a wellnessrészleg, mind a termálvizes rész pazar. Ha váll-, nyak-, vagy hátfájdalmai vannak az ülőmunkától, akkor érdemes kipróbálnia a gyógyvízben végzett súlyfürdőt.

-Egerszalókon

A fürdőtől 1300 méterre található egzotikus, keleti hangulatú Shiraz Hotel fürdőházzal, arab udvarral, mór fürdővel és hammammal vár. Klikkeljen a www.shiraz.hu-ra és olvassa el az utazók véleményét a Tripadviser-en.

-Dobogókőn

A Walden Hotel tökéletes kiindulópont lesz a kirándulásokhoz. Klikkeljen a waldenhotel.hu-ra, és tervezze el az ott töltendő napokat az általuk ajánlott túraútvonalak segítségével.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.