BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért utazna távoli célpontokra? Nyaraljon a közelben!

Az alábbi üdülőhelyek már néhány óra alatt megközelíthetőek.

Ausztria, Salzkammergut (520 km)

Budapesttől mindössze ötórányi autóútra, ötszázhúsz kilométerre található, így még a fővárosban élők is könnyedén eltölthetnek itt egy hétvégét anélkül, hogy szabadságot kellene kivenniük. Odafelé vagy a visszaúton érdemes elmenni a közelben fekvő Salzburgba, a szinte kötelező látványosságnak számító Mozart-szülőházhoz és a páratlan kilátással rendelkező várba. Salzkammergutban összesen hetvenhat tó található, melyek egészen változatos lehetőségeket nyújtanak a vízi sportokat kedvelők és a lustálkodós vagy családos nyaralásra szavazóknak egyaránt.

Horvátország, Pag-sziget (570 km)

Az ötödik legnagyobb horvát sziget nem tartozik a legnépszerűbb nyaralóhelyek közé, talán éppen ezért lehet izgalmas fölkerekedni ide, ha unja már Pulát vagy Rovinjt. Salzkammergut után nyugodtan kijelenthetjük, hogy Pagra nem a panorámalátványban erős. Ahhoz viszont kétség sem fér, hogy mennyire izgalmas Novalja város, amelynek strandján (Zrice) biztosan nem fog unatkozni, ugyanis három szabadtéri klubja is van, és Pag nagyrészt ennek köszönheti, hogy a szigetet Horvátország Ibizájaként is emlegetik. Szórakozzon este, napközben pedig pihenje ki az éj fáradalmait a kavicsos strandon és a lágyan hullámzó tengerben.

Olaszország, Trieszt (550 Km)

A Monarchia egyik kedvelt üdülőhelye volt az Adriai-tenger partján fekvő Trieszt, s ha ma már nincs is semmi közünk hozzá, könnyedén kiruccanhatunk oda bármikor. A tengerparti fürdőzés mellett, a Piazza Unitá d’Italiára – régi nevén Piazza Grandéra – mindenképp látogasson el, hiszen ez a város főtere. Leginkább esti fényében pompázva érdemes megtekinteni, igencsak impozáns. A világ legnagyobb turisták által is látogatható barlangjaként ismert Grotta Gigantét semmi esetre se hagyja ki, hiszen a hatalmas föld alatti birodalom fantasztikus látvány.n K. A.

Szállás

-Ausztria: www.salzkammergut.at, www.austria.info.hu, többfős turistaházakban már akár 5000 Ft/fő/éjszakáért is megszállhat, de az árak körülbelül 8–15 ezer forint/fő/éj körül mozognak.

-Horvátország: www.adrialin.hu oldalon található apartmanokat – különösen szezon vége felé – már egészen olcsón, akár fejenként 30–40 euro/éj összegért is lefoglalhatja.

-Olaszország: ideális a www.triest.it oldal, több olcsó szálláslehetőséget találhat Triesztben, már akár 30 euró/éjszaka áron is.

-Horvátország: www.adrialin.hu oldalon található apartmanokat – különösen szezon vége felé – már egészen olcsón, akár fejenként 30–40 euro/éj összegért is lefoglalhatja.

-Olaszország: ideális a www.triest.it oldal, több olcsó szálláslehetőséget találhat Triesztben, már akár 30 euró/éjszaka áron is.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.