BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs kint a vízből a turizmus

Meghaladta a válság előtti szintet a magyar turizmus. Legalábbis a Magyar Turizmus Zrt. szerint ezt bizonyítja az a friss KSH-adat, amelyik többek között kimutatta: a 2011-ben regisztrált vendégéjszakák száma a 2007-ben mért adatokhoz képest összesen 2,4 százalékkal emelkedett.

Ezt a pozitív eredményt azonban mindenképpen árnyalja, hogy a szálláshelyek kapacitása ennél lényegesen nagyobb ütemben bővült. Vagyis hiába a több vendég, ha így is sok az üres szoba. Szintén rontja a szállodások hangulatát, hogy bár bevételeik utolérték a válság előtti szintet, de közben a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás ágazatban az infláció 22 százalékos növekedést mutatott. Ráadásul a Szállodaszövetség szerint az idén az első négy hónapban a hazai szállodák foglaltsága csak minimális mértékben javult az előző év azonos időszakához képest, pedig a közép-kelet-európai országokhoz viszonyítva például Budapesten továbbra is nagyon olcsón lehet megszállni. 3. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.