BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentpétervár nem olcsó, de érdekes és gyönyörű város

Ha nem ijed meg a kalandtól, és bírja az esős, de a miénkhez hasonlító időjárást, és kíváncsi a 42 szigetre épült, háromszáz híddal tarkított, pompás díszletvárosra, ne habozzon. Az 1945 ablakos Téli Palota, a hárommillió műtárgyat bemutató Ermitázs, a rengeteg templom és katedrális – ezeket és a belvárost egyébként a legjobb a csatornákon járó hajókról megtekinteni – mind-mind káprázatos látvány. Ha pedig még ennyi is kevés a monumentalitásból, irány a várostól hat kilométerre fekvő Peterhof, ahonnan a Finn-öbölre is csodás kilátás nyílik. Az „orosz Versailles” a palotával, a tizenkét méter magasra lövellő szökőkutakkal és a bámulatos parkkal egész napos program. Amennyiben az Ermitázs nemzetközi nagyságokat felsorakoztató kínálata mellett vagy helyett helyi remekekre vágyna, nézze meg a fantasztikus Orosz Múzeumot, ahol Andrej Rubljov és a többi nagy orosz mester munkáit láthatja.

Aki másfajta szórakozásra vágyik, mehet operába, vagy a híres Kirov balett valamelyik előadására is megpróbálhat bejutni. A helyszínen nagyon nehéz jegyet szerezni, ezért a legjobb itthonról rendelni. Ha vásárolni támad kedve, első útja a Nyevszkij Proszpektre (Néva sugárút), Pétervár Champs Élysées-jére vezessen, ahol elegáns üzletek, trendi boltok és divatszentélyek váltják egymást. A Grand Palace valódi luxuscikkeket árul, a nem messze lévő Bolsoj Gosztini Dvor nevű hatalmas áruházra, a város első bevásárlóközpontjára pedig nyugodtan rászánhat egy fél napot. A proszpekten járva okvetlenül keresse meg a 71-es szám alatt a világváros leghíresebb éttermét, amelyet természetesen Nyevszkijnek hívnak.


Városnézés trolibusszal

Szentpétervárra Budapestről vonattal és repülővel lehet eljutni. Vonattal Moszkvát érintve 380 eurónak megfelelő forintért, míg ha hálókocsival kíván utazni valaki, akkor 24, illetve 36 eurót kell fizetnie egy éjszakára egy főnek, és az út csaknem két napig tart. A repülőjegy csak valamivel olcsóbb. Prága vagy Helsinki érintésével lehet megközelíteni, a menetidő csupán a fele az előbbinek. A városban egyébként érdemes metrózni, de villamossal vagy trolival is körbejárhatja.


-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.