BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vidéki szállodáknak kedvez a hosszú hétvége

Elsősorban a vidéki szállodák iránt nő meg a kereslet az augusztus 20-ához kapcsolódó hosszú hétvégén – mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) titkára az MTI-nek. Azt is hozzátette: a fővárosban az augusztus nem számít főszezonnak.

A szállodák összességében jó keresletre számítanak ebben a hónapban is, de ez nem csúcsidőszak. Budapesten a városi turizmus a jellemző, amelynek a legerősebb időszaka május–június és a szeptember–október. Ezzel együtt 70–80 százalékos szobafoglaltság jellemző augusztusban.

Budapestre elsősorban a vá­ros­látogató turisták jönnek ilyenkor is, akik zömében az ünnep előtti pénteken érkeznek, és vasárnap este már el is utaznak, mert hétfőn dolgoznak – mondta a szövetség titkára.

A tűzijáték azonban az itttartózkodó külföldiek számára is érdekes, a Duna-parton lévő szállodákban sokan foglalnak asztalt azért, hogy vacsora mellett élvezhessék. A hotelek erre fel is vannak készülve.

Vannak olyan vendégek is – köztük magyarok – akik a tű­zijáték kedvéért Dunára néző szobát vesznek ki, és ott töltik az estét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.