BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jegyéhség a londoni olimpián

Informatikai probléma miatt voltak foghíjasak a lelátók az olimpiai versenyeken az ötkarikás játékok első néhány napján. Nem a szponzorok vendégei maradtak tehát távol, hanem a külföldi szurkolók: a nemzeti olimpiai bizottságoknak kiutalt mintegy 10 millió jegy egy részét nem sikerült eladniuk az értékesítési partnereknek. Bár a forgalmazók két nappal a versenyek előtt visszajuttatták a szervezőknek az eladatlan belépőket, technikai okok miatt a harmadik napig ezeket a helyi rajongók nem tudták megvásárolni. A második versenynapon például 60–70 ezer hely maradt üresen. Emiatt akár több tízmillió dollárral is elmaradhat a tervezett 933 milliótól a jegyárbevétel.

A magyaroknak kiutalt jegyek ugyanakkor viszonylag jól fogynak: a hazánknak kiutalt 18 ezer tikett több mint 90 százaléka már itthon elfogyott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.