BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kóstoló a világ egyik leghíresebb sörmúzeumában

Akár a párjával, akár barátokkal indul neki az útnak, garantáljuk, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, hiszen Dublinban mindenki megtalálja a számításait. A pubok és kocsmák szerelmeseinek a város maga a mennyország.

Ha korán ér Dublinba, érdemes városnézéssel indítani a napot. Mindenképpen érdemes ellátogatnia a Szent Patrik-katedrálisba. A névadó Írország egyik védőszentje. A székesegyház normann-gót stílusú kőépületének kertjében található Jonathan Swift sírhelye is. A Trinity College Írország legrégebbi egyeteme, és könyvtárában a középkori kódexeket is megcsodálhatja.

Ha van ideje, sétáljon a várost kettészelő Liffey folyó mentén, hiszen a környék tele van érdekes épületekkel, hidakkal és emlékművekkel, ráadásul a folyó tengerbe ömlő végénél van egy óriáskerék is, amelyről pazar kilátás nyílik a városra.

A Guinness Storehouse tízemeletes épület egy modern kiállításnak ad helyet, ahol a világ egyik legnépszerűbb sörének készítése és története az épület különböző szintjein tekinthető meg. A másik, férfiak által rajongva várt úti cél a Jameson whiskey gyártását bemutató kiállítás, az Old Jameson Distillery, ahol megtudhatja, hogy mi a különbség az ír és skót whiskey között, és persze végül szintén jön a kóstoló is. (www.tours.jamesonwhiskey.com)

A Temple Bar Dublin legforgalmasabb és leghangulatosabb negyede, amelyet nem elég egyszer felkeresni az ott töltött idő alatt. Már csak azért sem, mert egészen más élmény nappal és éjszaka. Napközben érdemes bóklászni a kis utcákban: van itt számtalan piac és sok-sok eldugott kis ír üzlet, amelyeket vétek lenne kihagyni.

Filmeken elevenedik meg a meseszép táj

Írország legnagyobb ékessége kétségtelenül a meseszép táj, nem véletlen, hogy itt forgatták többek között az Artúr királyt és A rettenthetetlent. A Grafton Street végén található St. Ste­phen’s Green park gyönyörű növényei között számtalan híresség szobra bújik meg, köztük Arthur Guinnessé vagy James Joyce-é. Ha nem csak hosszú hétvégére érkezik, érdemes megnéznie a híres kastélyokat is. Powerscourtban szebbnél szebb kertekben gyönyörködhet.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.