BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világ talán legszebb fekvésű városa, Rio de Janeiro

Hová is vágyna a világ legszebb fekvésű városa után? A két „kötelezőt” nem lehet – és nem is érdemes – kihagyni, ilyen élmény sehol a világon nem várja. Aki egyszer a Corcovadóról láthatta Rio de Janeirót, az megállapíthatja, hogy már azért az egy pillanatért is érdemes volt átrepülnie az óceánt. A turisták először a Megváltó Krisztus-szoborhoz szoktak fel­menni, a Corcovado hegyre (jelentése: púp), mely 700 méterre magasodik a város fölé.

A tetején álló 30 méter magas és közel 1000 tonna súlyú Krisztus-szobor a város jelképe. A hagyomány szerint széttárt karjai azt szimbolizálják, hogy a város szeretettel fogad minden utazót. A hiedelem szerint Krisztus védi is a város lakóit: ha a tenger felől veszély érkezne, karjait összezárva jelezné a baj érkezését. Megközelítés fogaskerekűvel, 36 reálért (kb. 3700 forint).

Ha tehetné az ember, akkor a Corcovadóról azonnal átlépne a város másik nevezetes pontja, a Cukorsüveg-hegy (Páo de Agucar) a tetejére. Az 1300 méter magas, tengerbe nyúló, kétpúpú Cukorsüveg-hegyre drótkötélpályán futó függőkabinokkal juthat el.

A harmadik látnivaló a Copacabana és a többi strand: a sokkal nyugodtabb és tisztább Ipanema, Flamengo vagy a Botafogo. Mintha az egész város kint élne a strandon, rúgják a bőrt, isszák az üdítőt és a koktélt, egy szál bikiniben élik végig az életüket. Itt csak tánc van, zene, napsütés, koktélok, jóképű srácok és formás idomú, észveszejtő bomba nők. A brazil foci számára kiapadhatatlan utánpótlásforrást jelentenek ezek a helyek, ahol a srácok még a villanyfény alatt is játszanak. A futball nemzeti sport. Mindenki gyakorolja és ért hozzá.

Ha megmondja, hogy Magyarországról érkezett, azonnal rávágja még egy tízéves kissrác is, hogy „Puskás”.

Milyenek a brazil nők?

Egy biztos: nagyon törődnek a külsejükkel. A plasztikai sebészhez úgy járnak, mintha csak boltba mennének. Aki nem engedhet meg magának egy magánklinikát, az oda megy, ahol a sebésztanoncok gyakorolnak. Nagyon egészségesen élnek: rengeteg zöldséget és gyümölcsöt esznek.

A gyümölcsbárok kínálatában nemcsak a helyi mangó, ananász és papája szerepel, hanem egy amazonai bogyó, az acai is. Brazília nemzeti itala viszont nem ártalmatlan: a cachaça igen erős, tiszta, nyers rum.

A gyümölcsbárok kínálatában nemcsak a helyi mangó, ananász és papája szerepel, hanem egy amazonai bogyó, az acai is. Brazília nemzeti itala viszont nem ártalmatlan: a cachaça igen erős, tiszta, nyers rum.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.