BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Lukács fürdő felújítása is befejeződött

Gyógyturizmus Újra teljes szépségében tündököl a Lukács Gyógyfürdő, ugyanis befejeződött a közel 1,5 milliárd forintos felújítása. A beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is. A felújítás fedezetének mintegy 70 százalékát uniós pályázati forrásból finanszírozták, a fennmaradó összeget pedig a főváros cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) gazdálkodta ki. A fejlesztéseknek köszönhetően gazdaságosabbá válik a fürdő üzemeltetése és hosszú távon biztosítható a fenntartása. Nemrég befejeződött a Rudas műemléki rekonstrukciója is.

A Lukács és a Rudas is részese annak a téli akciónak, amelynek lényege, hogy a három vagy négy éjszakára érkező vendégek amellett, hogy az utolsó éjszakát ingyen kapják a szállodákban, még a budapesti fürdőkbe is ingyen mehetnek be. Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója odáig ment optimizmusában, hogy a budapesti fürdők újabb aranykora jöhet el a hasonló kampányok során. Tavalyhoz képest 32 százalékkal nőtt a fürdők látogatottsága a téli időszak alatt. Árnyalja a képet, hogy két éve nem nyílhat meg jogi vita miatt a mintegy 9 milliárd forint költséggel megépült Rác fürdő.

A KSH adatai szerint tavaly gyógyszállodában és wellness szállóban összesen 540 ezer vendég szállt meg, a gyógyszálló vendégeinek száma 20,7 százalékkal csökkent, míg a wellness szállodáké 42,1 százalékkal nőtt. Tavaly a gyógyszállodákban 1,027 millió vendégéjszakát töltöttek el, ez szintén 20,7 százalékos csökkenés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.