BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Malév helyett a Wizz gépei repülnek Izraelbe

Turizmus Holnap délután indul a Wizz Air első járata Tel-Avivba Budapestről. A magyar gyökerű társaság november közepén kapta meg a hivatalos jóváhagyást az útvonal üzemeltetésére. Az engedélyeket korábban a Malév használhatta.

A Malév februári csődjétől Tel-Avivba csak az El Al légitársasággal lehetett közvetlenül repülni Budapestről. A honlapokon december 6-i indulással és december 8-i érkezéssel néztük meg a foglalási árakat. A Wizznél 56 ezer forintos ajánlatot kaptunk, míg az izraeli cég 130 ezer forintos díjat kért. „A háborús helyzet első napjaiban visszaesett a foglalás, de azóta ismét, mindkét irányba erősödtek a mutatók. Ez az utasok győzelme, hiszen most olyan helyekre is elutazhatnak, amelyeket korábban nem engedhettek meg maguknak” – mondta lapunknak Daniel De Carvalho, a Wizz Air szakembere. Izrael nem tartozik Magyarország legfontosabb küldőországai közé, tavaly 52 ezer izraeli turista 168 ezer éjszakát töltött nálunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.