BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Torontóban graffitikben és étlapokon írták a meséket

Ahogy a szleng nevezi, Toronto az őslakosok nyelvén találkahelyet jelent. A nevéhez hűen Kanada legnagyobb városa igazi olvasztótégely.

Lakosai az elmúlt száz évben a világ legkülönbözőbb országaiból költöztek ide: angolok, skótok, franciák, németek, arabok és természetesen magyarok. Több mint százféle nyelvet beszélnek Toronto utcáin, és békességben szót értenek egymással. Ez is nagy élmény, de ráadásul itt találja a világ leghosszabb bevásárló utcáját, a Yonge Streetet. Toronto Kanada fővárosa, egyben gazdasági, kereskedelmi, idegenforgalmi és művészeti központ. A legnagyobb kanadai város, a legtöbb lakossal, mégis, szinte kisvárosi hangulata van.

Felhőkarcolók mindenütt, nagy forgalom jellemzi, de az Ontario-tó szele jó értelemben teljesen megbolondítja és szellőssé teszi a várost. 1834-ben még csak kilencezren laktak itt, 1900-ra már 250 ezren, jelenleg pedig ötmillióan. Minden városnak megvan a maga története és meséje. Toronto történetét a legkülönbözőbb népek írták különböző nyelveken: graffitikben, tudományos tanulmányokban, éttermi étlapokon és öltözködési stílusokban. Míg New York néha azt az érzetet kelti az emberben, hogy egy hangyabolyba keveredett, ahol maga sem nagyon lehet több egy hangyánál, itt rögtön otthon érezheti magát. Azonnal befogadja a város, és a kanadaiak híres kedvessége sokáig marasztalja.

A torontói állatkert ötezer állatfajtát mutat be a világ öt földrészére bontva. Ráadásul itt az állatok a szabadban élnek, így az állatvédők is nyugodt szívvel meglátogathatják. Részt vehet egy ötnapos táborban is, ahol éppen úgy élhet, mintha Afrikába költözött volna. Ne hagyja ki a világ egyik legnagyobb vidámparkját sem! Itt található a világ legnagyobb hullámzó úszómedencéje, mintegy húsz vízipark. Utána irány a CN torony, amely a leghíresebb épület Kanadában. Magassága 553 méter. Nem csoda hát, hogy a világ egyik legmagasabb épülete egyben Kanada legfontosabb turisztikai látványossága is.

Nem szabad kihagynia a világ egyik legnedvesebb csodáját, a Niagara vízesést sem, mert csak egyórányira van Torontótól, tömegközlekedéssel is gyorsan megközelíthető. Rendszeres járatok indulnak a Horseshoe Falls-hoz, ahogy a kanadai oldalt nevezik. Vágjon bele élete egyik legfeledhetetlenebb kalandjába is, és menjen át a vízesés alatt a Maid of Mist hajóval!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.