BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dinamikus növekedésre készül az Apcom

A múlt évben 6,9 milliárd forintos forgalmat ért el az Apcom Hungary Kft., az idén további 30 százalékos növekedéssel számolnak – közölte Szeidl Tibor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón. A bővülés jelentős részét új ügyfelektől várják a cégnél. A 2012-es forgalom alapján a társaság – amely ezen a néven 2011. óta működik – a meghatározó hazai it-disztribútorok között van, a 4-6. legnagyobb szereplője a piacnak.

Az informatikai eszközök és megoldások nagykereskedelmével foglalkozó vállalat vezetőjének közlése szerint jelentős kihívásokkal néznek szembe a hazai it-disztribútorok. Bár az IDC adatai szerint tavaly mintegy 5 százalékkal nőtt a hazai it-piaci költés, az idén pedig várhatóan 3 százalékos lesz a bővülés. Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy a tavalyi növekedésben meghatározó szerepet játszott az okostelefonok és tabletek iránti fokozott érdeklődés, aminek köszönhetően 2012-ben 10 százalékkal bővült a hardverértékesítés. Az IT szolgáltatásoknál ugyanakkor 3, szoftvereladásoknál 4 százalékos csökkenést mértek.

Szeidl Tibor elmondása szerint a változó piaci helyzethez alkalmazkodniuk kell a nagykereskedőknek is. A piacon főként az Apple termékek disztribútoraként ismert Apcomnál a dedikált-disztribúció modell bevezetésével reagálnak a kihívásokra. A konstrukció lényege, hogy a gyártó kerül fókuszba, így a disztribútor arra törekszik, hogy hatékonyan támogassa a kis létszámú gyártói képviseleteket, sőt akár önálló képviseleti szerepet is betölthet. Emellett egy-egy projekt maximális figyelmet kaphat, egy márkára egész dedikált csapat jut. Sőt, logisztikai, technikai és oktatási támogatást is kínálhatnak, de akár marketing feladatokat is elláthatnak a dedikált-disztribútori modell keretében.

Az Apcom Hungary tevékenységei jelentős részét kiszervezi, így jelenleg 8 főt foglalkoztat a cég. A dedikált disztribútori modell bevezetésével azonban ha bővül az ügyfélkör, akkor növekedhet a társaság alkalmazottainak száma is – tette hozzá Szeidl Tibor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.