BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb árbevétel mellett is javított tavaly az Optisoft

informatika Tavaly az előző évinél kisebb, 421,9 millió forintos árbevétel mellett is növelte üzemi eredményét az Optisoft Számítástechnikai, Pénztárszolgáltató, Könyvelő és Oktató Nyrt.. A BÉT-en közzétett jelentése szerint a javulás a költségcsökkentő intézkedéseknek volt köszönhető. A két leányvállalattal rendelkező társaság konszolidált, nem auditált beszámoló szerint az üzemi eredmény 116,6 millió forintot tett ki, a szintén javuló adózott eredmény 90,9 millió lett, a mérleg szerinti viszont nulla volt, azaz a tulajdonosok kiveszik a nyereség egészét, éppen úgy, mint egy évvel korábban. A cég tőkeellátottsága javult, eladósodottsága viszont csökkent az elmúlt évben.

Az Optisoft 2010-ben nyitott az egészségügyi infrastruktúrák fejlesztéséhez, költség optimalizálásához kapcsolódó szoftverek fejlesztése felé, ma magát humán informatikai társaságként definiálja. Értékelése szerint tavaly nem történt a működését nagymértékben befolyásoló, önkéntes pénztári piaci jogszabályi környezetében olyan markáns változás, amely érintette volna a működését. Egyes piacai, például az utalványoké viszont zsugorodtak, és s várhatóan zsugorodik az idén is, ezért ebben a szegmensben az Optisoft újra fogja gondolni terveit. A Cafeteriapiac jelentős szolgáltatója kíván maradni 2013-ban is, és erősíteni szeretné egészségpénztári szolgáltatásait.

A társaság 52,53 százaléka Semerédy-Schmerzing Péter tulajdona, 30,06 százaléka a HR Mentor Kft.-é, amelyet 90 százalékban az előbbi magánszemély ellenőriz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.