BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiütötték a BlackBerryt

A pénteki közel 8 százalékos zuhanást feltehetően egy közel hasonló mértékű eséssel folytatja hétfőn a BlackBerry, miután új okostelefonja – finoman szólva – nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Blackberry (korábbi nevén Research In Motion) pénteken dobta piacra új, Z10 fantázianevű modelljét az Egyesült Államokban, amelyet elsőként az AT&T ügyfelei vásárolhattak meg. Az AT&T üzletei előtt viszont nem álltak sorban az ügyfelek, amiből a befektetők borús piaci kilátásokra következtettek. A Verizon és a T-Mobile kínálatában ezen a héten jelenik meg az új BlackBerry.

Az Egyesült Államok mobiltelefon-piacán a verseny a következő hónapokban – ha lehet – tovább erősödik: a Samsung Galaxy S4-e mellett az Apple, a HTC és a Nokia is frissíti kínálatát.

A BlackBerry a hétfői nyitás előtti határidős piacon tovább zuhant, az árfolyam több mint 5 százalékkal esett. Ebben közrejátszott az is, hogy a Goldman Sachs elemzői vételről semlegesre rontották a részvényre vonatkozó ajánlásukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.