BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még hiányzik az adatcsomag az itthon vett telefonok mellől

TÁVKÖZLÉS A hazai felnőttek 27 százaléka, mintegy 2,3 millió ember rendelkezik okostelefonnal, azonban egyelőre csak a felhasználók 56 százaléka vásárol adatcsomagot is készülékéhez az Ipsos adatai szerint. Az okostelefonok hazai térhódítását jól szemlélteti, hogy a Telenor ügyfeleinek kétharmada ma már ilyen mobilt választ – mondta el Nagy Annamária, a társaság tervezési és kutatási osztályának vezetője a cég tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az eseményen bemutatták az Ipsos Mobinauta felmérésnek eredményeit, amelyek alapján elmondható, hogy a magyarok fele azért választ okostelefont, mert a szolgáltatók kedvezményes ajánlatai felkeltik az érdeklődésüket. A telefonálás a leggyakoribb tevékenység az adatcsomagot is vásárló felhasználók körében – 89 százalék naponta telefonál -, míg böngészésre valamivel több mint felük használja készülékét. A magyar okosmobil tulajdonosok naponta átlagosan 75 percet használják eszközeiket, ebből a legtöbbet, közel 10 percet a Facebook böngészésére fordítják, de a hírek olvasására is több időt szánnak, mint telefonálásra.

A hazai felhasználók átlagosan 14 alkalmazást töltenek le okostelefonjaikra. A férfiak aktívabbak ebből a szempontból, ők 18 applikációt telepítenek készülékeikre, míg a hölgyek körében 10 az átlag – mondta el Szilágyi Ákos, az Ipsos Senior Research Managere.

Bár az utóbbi években dinamikusan bővült a mobilnetezők száma, Magyarország a mobilinternet használatban legutolsó az Európai Unióban az Európai Bizottság friss jelentése szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.