BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cáfolja a vételt a Verizon

Cáfolta a Vodafone felvásárlásáról szóló híreket a Verizon, a cég közlése szerint jelenleg sem egyedül, sem partnerrel együttműködve nem szerepel ez a lépés a terveikben. A Financial Times kedden arról számolt be, hogy a Verizon és az AT$amp;T közösen vásárolják fel a Vodafone-t, 245 milliárd dollárért. A vázolt konstrukció szerint az előbbi cég a mobiltársaság amerikai érdekeltségeit szerezné meg, míg a másik vállalat vinné a fennmaradó részt.

A felvásárlás hírét egyébként pozitívan fogadta a piac, a Vodafone részvényeinek árfolyamat hat százalékkal nőtt kedden. A Verizon cáfolata ugyanakkor lehűtötte a kedélyeket, és szerda délelőtt már 3,2 százalékos gyengülést regisztráltak a brit társaság papírjainál.

A Verizon az ügy kapcsán ugyanakkor azt is jelezte, hogy továbbra is szerepel a terveikben, hogy megvásárolják a brit mobilszolgáltatótól a közös cégükben, a Verizon Wireless-ben lévő 45 százalékos tulajdonrészét. Az elképzelés nem számít újnak, és annak tükrében, hogy a vegyesvállalat a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, amely komoly profitot termel, érhető a Verizon eltökéltsége. A Reuters beszámolója szerint egyébként rendszeresen tárgyalnak a két vállalat képviselői a közös ügyek rendezésére, de az elemzők véleménye alapján komoly kihívást jelent majd a mindkét fél számára megfelelő megoldás kidolgozása. A Vodafone 45 százalékos tulajdonrészének értékét a Sunday Times 135 milliárd dollárosra becsülte. A lap beszámolója szerint a brit cég a részesedéséért kapott összegből az európai piacokon erősítene.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.