BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén itthon is eljön a tabletkorszak

Idén tavaszra 300 ezer táblagép tulajdonost prognosztizált a KutatóCentrum egyik legutóbbi felmérése, amelyből az is kiderül, hogy az eszközt főként e-mailek és hírek olvasására, illetve információkeresésre használják. E-könyv olvasóként is funkcionál, filmeket is nézünk rajta, de nem ezen töltjük le kedvenc filmjeinket, vagy zenéinket és nem szerkesztünk rajta dokumentumokat, vagyis az eszközt tartalmak fogyasztására és nem generálásukra használjuk.

A tabletje itthon főként a 25–44 éves korosztálynak van, a használók többségében férfiak. A fél éve készült adatfelvétel idején még a felnőtt internetezők 5 százaléka rendelkezett tablettel, ami 170 ezer táblagépet jelent. A kutatás kitért a közeljövő vásárlási terveire, ennek alapján valószínűsítették a piac közel megduplázódását. Azok, akik még nem rendelkeznek tablettel, leginkább az Apple és a Samsung táblagépeire vágynak. A jelenlegi tablettulajdonosok többsége ugyanakkor az olcsóbb márkák eszközeivel rendelkezik. Ezt támasztják alá a Depo.hu tapasztalatai is, a karácsonyi időszakban minden tizedik látogató ezt az eszközt kereste.

A tábla PC-k között az olcsóbb modellek voltak a legnépszerűbbek, a lista élén hónapokon át egy már 20 ezer forintért megvásárolható modell szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.