BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Különleges ötleteket díjaztak az idén a SUU-n

Startup Egy eddig már több díjat begyűjtő biciklifék, távirányítású kerekesszék, speciális zajmérő megoldás, internetes ideaeszköz – többek között ilyen megoldásokkal találkozhattak az idei Startup Underground (SUU) résztvevői. A hazai startup élet egyik meghatározó eseményére több mint 600-an voltak kíváncsiak, az új vállalkozások tíz kockázati tőkebefektető társaság képviselői előtt mutathatták be elképzeléseiket.

A 67 nevező közül a befektetői zsűri által kiválasztott legjobbak előadásai nem csak a web és informatika legújabb megoldásai közül kerültek ki, számos egyéb területet is érintettek a projektek. A győzelmet végül a Neorobot (Juhász Márton) egészségügyi és robottechnológiai projektje szerezte meg, a Resono hangszennyezettség mérő megoldása előtt. A harmadik helyezett Brickflow az online világból érkezett és a Startup Chile programba is bekerült korábban.

A közönségdíjas MiniBrake pedig a gyermekek biztonságát féltő technológiai fejlesztők terméke. A közönségdíjat a szervezők a közönség hangos tapsolása során a 2. helyezett, Resono hangmérő eszközével döntötték el.

Az SUU nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi közönséget is megszólította, hiszen az előadók között ott volt például Andre Haddad, az eBay egyik egykori vezetője, aki előadásában arról beszélt, hogyan élhet túl, maradhat meg egy globális célokra törő, de kezdő vállalkozás. Előadást tartott az utóbbi évek egyik leglátványosabb magyar sikerét felmutató Prezi ügyvezetője, Árvai Péter is, aki a nemzetközi határok feszegetésére buzdította a startuppereket.

A vállalkozói gondolkodás egyetemi oktatásával foglalkozó szakemberek rámutattak, hogy vannak még tartalékok a hazai képzésekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.