BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyvállalati igényekre reagáló fejlesztések

Trend A hazai piac eljutott arra a pontra, ahol a nagyvállalati igények mind a távközlési, mind az informatikai iparágat gyors ütemben képesek átalakítani – állítja Takács Gábor, a Business Telecom műszaki üzletágvezetője. Tapasztalataik szerint a vállalatok 80 százaléka mutat érdeklődést az egységes infokommunikációs megoldások iránt. Ennek fele, mintegy 40 százalék a közeljövőben már kifejezetten „egybe csomagolt” módon kíván távközlési és informatikai szolgáltatásokat igénybe venni.

A cégek 20 százaléka pedig még saját beruházást is végrehajtana ezen a területen, hogy a lehető legjobban kihasználhassa az integráció által kínált versenyelőnyt.

A szakértő szerint a saját technológiai háttérrel rendelkező távközlési szolgáltatók komplex megoldást tudnak kínálni az integrált felhőalapú rendszerekkel, amelyek révén az információk egyszerűen elérhetők, miközben egyidejűleg megvalósul az irodai hálózatokba kapcsolt eszközök – vezetékes telefon, fax, mobiltelefon, táblagép, asztali számítógép –, valamint a különböző alkalmazások, ügyviteli rendszerek integrált működése. Ma még sok kis számítástechnikai céget tart fenn a céges informatikai rendszerek üzemeltetésének piaca – mondja Takács Gábor –, de erre a helyi kiszolgálásra a jövőben egyre kevésbé lesz szükség. A BTel szakértője szerint a komplex nagyvállalati ügyféligényeknek már a közeljövőben is csak a távközlést és a vállalati informatikát egyesítő cégek tudnak megfelelni.

Az infokommunikációs szolgáltatók kis- és közepes vállalati ügyfeleinek esetében viszont ma még ritkábban merül fel az igény az ilyen irányú komplex fejlesztésekre. Ebben a szegmensben jelenleg inkább a mobilirányú alkalmazásokra van kereslet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.