BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb cég integrációját fejezte be a T-Systems

BEOLVADÁS Április elsejével beolvadt a T-Systems Magyarország Zrt.-be a Daten-Kontor Kft.. A tavaly 3,92 milliárd forintos forgalmat elérő cég többek között térinformatikai és logisztikai megoldásokkal, illetve számlázási és termelésirányítási rendszerekkel foglalkozik. A vállalat 2011. februárjában került a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonába, a T-Systems Magyarországba történő integrációját pedig tavaly októberben jelentették be. A mintegy 170 főt foglalkoztató cég hét országban összesen 140 projekten dolgozik. A múlt évben a vállalat külföldi bevétele meghaladta a 400 millió forintot. Blénessy László, a Daten-Kontor eddigi ügyvezető igazgatója, a T-Systems Magyarország ágazatigazgatója a Világgazdaság érdeklődésére elmondta, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a határon túli jelenlét, a már ismert európai piacok – Németország, Benelux államok, Oroszország, Törökország – mellett a következő években a Közel-Keleten és Észak-Afrikában is terjeszkednének.

A Magyar Telekom 2002 óta fokozatosan bővítette infokommunikációs üzletágának portfólióját, és tavaly döntötték el, hogy a meglévő kompetenciákat egy szervezetbe, a T-Systems Magyarország Zrt.-be integrálják, hogy még hatékonyabban tudjanak megjelenni a hazai és a nemzetközi piacon – mondta el Budafoki Róbert, a vállalat vezérigazgatója. „Célunk, hogy egyedi megoldásainkkal olyan mélységben támogassuk ügyfeleink alaptevékenységét, ami jelentős befolyással van sikerességükre” – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.