BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekorderedményt ért el a technológia óriás

A márciusban zárult üzleti évben 34 milliárd dolláros bevételt ért el a személyi számítógép piac egyik meghatározó szereplőjének számító Lenovo, ami 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A társaság 52,4 millió PC-t adott el az elmúlt üzleti évben, nyeresége 635 millió dollár volt, ez 34 százalékos bővülést jelent.

A Lenovo adózás előtti jövedelme a márciusban zárult üzleti évben mintegy 801 millió dollár volt, amely 38 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Lenovo már 15,5 százalékos piaci részesedéssel bír a PC-piacon, és a társaság jelentős átalakításokat hajtott végre, hogy meghatározó szereplő legyen az okostelefonok és táblagépek szegmensében is, ezen a területen 5,9 százalékos a részesedése.

A Lenovo a negyedik negyedévben rekord mértékű, 7,8 milliárd dolláros bevételt ért el, amely 4 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalat adózás előtti jövedelme 166 millió dollár volt a negyedik pénzügyi negyedévben, amely 63 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A társaság bruttó nyeresége a negyedik pénzügyi negyedévben 963 millió dollárra nőtt, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest továbbá a bruttó árrés 12,3 százalék volt. A negyedik negyedév üzemi haszna 169 millió dollár volt, amely 67 százalékos növekedést jelent, míg a Lenovo nyeresége 90 százalékkal, 127 millió dollárra növekedett.

A 2012/13-as pénzügyi évben a Lenovo PC értékesítésének eredményei 10,2 százalékkal nőttek, éves összevetésben, miközben az általános iparági visszaesés mértéke 8,1 százalék volt ugyanebben az időszakban. A teljes évi bruttó nyereség 4,1 milliárd dollár volt, amely 18 százalékos növekedést jelent az előző időszakhoz képest. A bruttó árrés 12 százalék volt, míg az üzemi eredmény a teljes pénzügyi évben 800 millió dollár volt, 37 százalékos emelkedéssel. A Lenovo jövedelme 34 százalékkal nőtt, elérve ezzel a 635 millió dollárt.

„A kihívásokkal teli makrogazdasági, illetve a folyamatosan átalakuló PC piaci környezet ellenére a Lenovonak sikerült kiemelkedő eredményeket felmutatnia. Amit a legfontosabbnak tartok kiemelni, hogy az okostelefonok és a tabletek piacán mutattuk fel a legnagyobb növekedést. Éves szinten az okostelefon eladások 370 százalékkal nőttek világszinten és ezen a piacon a Lenovo jelenleg a második legnagyobb gyártó Kínában. A jövőben a gyorsan növekvő tablet, okostelefon és a nagyvállalati kiszolgálók területeire összpontosítjuk befektetéseinket, miközben továbbra is erősítjük a fő PC üzletágunk jövedelmezőségét” - nyilatkozta az éves eredmények kapcsán Yang Yuanqing, a Lenovo elnök-vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.