BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

500 embert tesz utcára a Facebook-játékok gyártója

Nagy bajban van az online közösségi játékokat gyártó Zynga, a társaság több mint 500 ember küld el, és több irodáját is bezárja. Az intézkedésektől évente 70-80 millió dolláros megtakarítást várnak.

A cégnél dolgozók 18 százalékát, 520 főt bocsát el a Zynga, az egyik legnépszerűbb Facebook-játék, a Farmville gyártója. A társaság közlése szerint a leépítést, illetve az irodák bezárását augusztura fejezik be. Az intézkedések várhatóan 24-26 millió dolláros kiadást jelentenek a második és további 2-5 millió dolláros költséget a harmadik negyedévben.

A karcsúsítástól évente 70-80 millió dolláros megtakarítást várnak a Zynga közlése szerint. A társaságnál 28,5-39 millió dollár közötti veszteségre számítanak az idén, ebben már benne vannak az átszervezés költségei is.

Bár a Farmville franchise továbbra is jól teljesít, a vállalat által készített más játékok korántsem hozzák a várt eredményeket. Jelenleg a Farmville2 a legnépszerűbb játéka a cégnek, megelőzve a Texas HoldEm Poker-t.

A Zynga problémáinak hátterében az áll, hogy a felhasználók egyre nagyobb arányban váltanak az asztali gépekről mobil eszközökre a játékok esetében is. Ezt a változást egyelőre nem sikerült lekövetnie a cégnek, igaz a múlt hónapban arról számoltak be, hogy a mobilra készült videóhirdetések fontos szerepet játszanak a vállalat terveiben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.