BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Boom előtt a technológia szektor?

A technológia szektorban a hosszú stagnálást követően újra meredeken emelkedik a benyújtott szabadalmak száma. Ez egy új termékciklus elindulását, egy technológiai boomot jelez előre.

A válság során a gazdasági szereplők technológiai beruházásaikat fogták vissza elsőként, így a technológia szektort lassulás jellemezte, lényegesen kevesebb új, a piacot meghódító technikai újdonság került forgalomba. A folyamatos avulás miatt azonban a beruházások nem halaszthatók a végsőkig, és a növekedés újraindulásával párhuzamosan ezek is fokozatosan teret nyernek. „A változás képe már kezd kirajzolódni: az Egyesült Államokban beadott szabadalmi kérvények száma több éves stagnálás után az elmúlt két évben dinamikusan növekedett. Csak 2012-ben a Samsung 378, míg az Apple 147 szabadalmat nyújtott be az Egyesült Államokban” - nyilatkozta Zobor Zsuzsanna.

A K&H Alapkezelő vezérigazgatója szerint a benyújtott szabadalmak száma az iparág egyik fontos indikátora, hiszen a több szabadalomból potenciálisan több új innovatív termék születhet, ezért fontos hír, hogy hosszú stagnálás után újra meredeken emelkedik a számuk. Ez egy új és jövedelmező termékciklus elindulását jelzi előre, egy technológiai boom van kialakulóban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.