BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővíti termelését Sárváron a Lenovo

A vállalati szerver piacon is pozíciója erősítésére készül a Lenovo, a társaság ennek érdekében növeli a Sárváron gyártott szerverek mennyiségét. A vállalat számára a Flextronics gyárában készítenek asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat, all in one készülékeket és szervereket.

Októbertől a jelenlegi háromszorosára nő a Lenovo szerverek gyártása a Flextronics sárvári üzemében – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a cég mai sajtótájékoztatóján. A jelentős felfutás hátterében az áll, hogy a vállalat intenzív terjeszkedésbe kezd az üzleti felhasználók piacán, elsősorban a szerverek, illetve a tárolási megoldások területén. A sárvári üzemből szolgálják majd ki egész Európa szerverigényét – tette hozzá Lukács Anita.

A főként asztali PC-kről és notebookokról ismert Lenovo a vállalati szegmens mellett intenzív terjeszkedésbe kezd a mobil eszközök piacán is. A vállalat okostelefonjai a Szerbiában már kaphatóak, és várhatóan az év végén Magyarországon is elérhetőek lesznek – közölte Ivan Bozev, Lenovo dél-kelet-európai regionális ügyvezető igazgatója. A társaság egyébként Kínában már a második legnagyobb okosmobil szállítónak számít.

A cég tablet-vonalon is erősít, és bár már most is elérhető néhány modell a magyar piacon, de várhatóan augusztus második felétől egy új gépeket vezetnek be. A termékportfólió frissítésének köszönhetően ebben az üzleti évben 5-10 százalékos részesedést elérését tűzték ki célul a táblagép-piacon Magyarországon.

A Lenovo az első negyedévben a második legnagyobb gyártó volt a hazai PC-piacon, részesedése 15,7 százalék volt. Globális szinten szintén a második volt ebben a szegmensben a cég, 15,5 százalékos részesedéssel.

A Lenovo számára 2009. óta végeznek gyártást a Flextronics sárvári üzemében. A létesítményben asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat, all in one (a számítógépet a monitorba építik be) készülékeket és szervereket gyártanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.