BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatékonyan extragyors hálózaton

Az új generációs mobilhálózat, valamint az okostelefonok és táblagépek gyors térhódítása komoly lehetőségeket kínál a vállalkozások számára is, hogy gyorsabban, hatékonyabban működjenek. A T-Systems Magyarország nem csupán a mobil eszközök céges rendszerekbe történő integrálásában tud segíteni, de abban is, hogy milyen üzleti folyamatoknál lehet igazán hatékonyan használni ezeket a készülékeket

Forradalmi változásokat hozhat a 4G-s mobilhálózat fejlesztése és az LTE-képes készülékek elterjedése a vállalati mobilitás területén is. Az új generációs hálózat gyorsabb adat le- és feltöltést tesz lehetővé, aminek köszönhetően a korábbinál lényegesen jobban, hatékonyabban és nem mellesleg élvezhetőbben lehet használni a mobil megoldásokat – mutatott rá Borbás Sándor, a T-Systems Magyarország Zrt. vállalatimobilitás-szakértője.

A 3G megjelenését követően már akadtak olyan vállalkozások Magyarországon is, amelyek tettek lépéseket a vállalati mobilitás irányába, főként azokban az iparágakban, ahol a nem helyhez kötött, mobil munkavégzés része a napi gyakorlatnak. Az új generációs, 4G mobilhálózat és az általa kínált lehetőségek azonban e cégek számára a felhasználói élmény jelentős mértékű javulását hozhatják a zökkenőmentesen működő alkalmazásoknak köszönhetően. Késleltetés nélküli, hibátlan videokonferencia hívások válnak lehetővé, villámgyorssá válik a nagy fájlok küldése, ami többek között a reklámiparban és a médiában tevékenykedő cégek számára teheti vonzóvá ezt a megoldást.

A mobil technológiák üzleti környezetben történő alkalmazásának széleskörű elterjedésében a megfelelő sebességet nyújtó hálózat mellett a készülékek is kulcsszerepet játszanak, az okostelefonok, tabletek berobbantak nem csak az egyéni felhasználók, de a vállalkozások életébe is, és az idén egyre több olyan eszköz jelenik meg a magyar piacon is, ami már képes az LTE-technológia használatára.

Természetesen ahhoz, hogy valóban hatékonyan használhassák ki a hálózat, illetve az akár zsebben elférő, miniszámítógépként működő telefonok és tabletek kínálta lehetőségeket, olyan megoldásokra is szükség van, amelyek képesek integrálni azokat a vállalati rendszerekbe – hangsúlyozta Borbás Sándor. A T-Systems Magyarország az egyik legnagyobb hazai informatikai megoldásszállítóként nem csupán a mobil eszközök céges rendszerekbe történő integrálásában tud segíteni, de abban is, hogy milyen üzleti folyamatoknál lehet igazán hatékonyan használni ezeket a készülékeket.

A vállalati környezetben történő mobilhasználat előnyeire jó példa, amikor papír alapú folyamatokat váltanak ki így. Például az értékesítésnél nem hagyományos brosúrákkal, hanem táblagépekkel is be lehet mutatni a termékeket az ügyfeleknek. Ráadásul ennek a módszernek megvan az az előnye, hogy a helyszínen azonnal megtörténhet az adatok begyűjtése, sőt adott esetben akár a készletben történt változást is azonnal lehet jelezni a nyilvántartó rendszer felé. De a külső helyszíneket látogató üzletkötők is hatékonyan tudják alkalmazni ezeket az eszközöket, akár a logisztikában is, hiszen papírhalmok helyett egyetlen, elektronikus készüléken lehet nyomon követni az adott áruk kiszállítását – sorolja a példákat Borbás Sándor.

Fontos szempont lehet a felső- és középvezetők döntéseinek a támogatása. Számukra egy vállalati munkanap döntési helyzetek sorozatával és a meghozott döntésekből fakadó feladatok menedzselésével írható le. Ezekben a helyzetekben alapvető, hogy a rendelkezésre álló idő alatt meghozható optimális döntéseket megtalálják, ennek pedig legfontosabb kritériuma, hogy a szükséges információk a tevékenységi kör minden részéről naprakészen rendelkezésre álljanak.

A T-Systems Magyarország a mobil megoldások alkalmazására készülő vállalatok számára olyan csomagot állított össze, amely az anyacég Magyar Telekom kínálta lehetőségek kihasználásával teljes körű megoldást nyújt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfelek egy partnertől tudják megvásárolni az adathozzáférést, a szükséges készülékeket és rendszereket, illetve az integrátori, fejlesztői szolgáltatást. „Ennek köszönhetően igen költséghatékony megoldást tudunk kínálni, emellett egy nemzetközi cégcsoport tagjaként támaszkodhatunk a világ más országaiban szerzett tapasztalatokra és természetesen a vállalatba integrált cégeknél az elmúlt évtizedekben felhalmozódott szaktudásra is” – tette hozzá Borbás Sándor.

A felhasználók képzésén is múlik a biztonság

Az üzleti adatok mobil eszközökön történő kezelése kapcsán gyakran vetődik fel a biztonság kérdése. A megfelelő alkalmazásokkal teljes mértékben kiküszöbölhető az, hogy a cég számára értékes információk illetéktelen kezekbe kerüljenek, azonban ezek telepítése és használata mellett fontos a munkavállalók edukálása is, hogy valóban az információvédelem szellemében járjanak el a mobil eszközökön végzett munkafolyamatok során. A vállalati környezetbe integrált mobil készülékek biztonsága azért is kulcskérdés, mert az okostelefonok és táblagépek térhódításával párhuzamosan az azokat célzó fenyegetések, támadások száma is ugrásszerűen nő.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.