BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a tabletek boomjára építenek a szoftvergyártók

Több táblagépet fognak eladni az év végére, mint laptopot -olvasható az IDC jelentésében. A piackutató szerint 2015-re minden PC eladáson túlnő majd a táblagépek forgalma, azaz egyre mobilabbá válik az üzleti világ is. Az átrendeződés magyarázható a megváltozó ügyféligényekkel, de a csökkenő eladási árak is segítik a tabletek szárnyalását. Az idei évre 10 százalékos árcsökkenésre számít az IDC, ami globálisan 381 dolláros átlagárat jelent.

Mint Dudits Ádámtól, a tabletekre is alkalmazásokat készítő SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a szoftveripar régóta készül arra, hogy a felhasználói szokások változásait előre jelezze, kielégítse. Ennek érdekében ma már kisebb képernyőre optimalizálják a szoftvereket, intuitív kezelőfelülettel látják el őket, és speciális biztonsági eszközöket fejlesztenek. Ennek köszönhetően akkor sincs veszélyben vállalati adat, ha ellopják a készüléket. Dudits Ádám szerint a mobilitásnak együtt kell járnia legalább annyi kényelemmel, és gyorsasággal, amelyet korábban a hagyományos gép előtt tapasztaltak meg a felhasználók. Így olyan háttérrendszerek, technológiák is nélkülözhetetlenek, mint a felhő, vagy a HANA memória alapú számítástechnika, amelyek azonnal képesek az óriási tömegű adattal megbirkózni, és integrációjuk révén azonnal tudják tájékoztatni a döntéshozókat a teljes vállalati folyamatról.

A szoftvercég hazai fejlesztőközpontjában már több éve készülnek okos eszközökre alkalmazások, jelenleg Budapesten van az SAP legnagyobb európai mobilfejlesztő egysége Európában. „Ennek révén a hazai szakemberek már komoly tudásra tettek szert ezen készülékek üzleti felhasználása kapcsán. Jelenleg is több olyan táblagép alkalmazáson dolgozunk, amelyeket rövidesen a világ legnagyobb vállalatai fognak használni” – emelte ki az ügyvezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.