BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német kábelcéget venne a Vodafone

A felvásárlásról kezdene tárgyalásokat a Vodafone a Kabel Deutschlanddal. A német kábelcég 8,5 millió háztartásban nyújt szolgáltatásokat, piaci értéke 7 milliárd euró körül van.

A német szélessávú internetes és televíziós piacon terjeszkedne a Vodafone, a mobilcég kiszemeltje a legnagyobb ottani kábelszolgáltató, a Kabel Deutschland. A brit mobilszolgáltató megerősítette, hogy előzetes megkereséssel fordult a kábeltársaság tulajdonosaihoz, kezdeményezve a felvásárlási tárgyalások megkezdését.

A Bloomberg beszámolója szerint egyszerre két oka is lehet a Vodafone érdeklődésének. Egyrészt jelentős piacot szerezhetne a német kábelcég megvásárlásával, hiszen az 8,5 millió háztartásban kínálja szolgáltatásait. Másrészt pedig megakadályozhatná, hogy a Liberty Global szerezze meg a vállalatot, amely a hírek szerint szintén érdeklődik a Kabel Deutschland iránt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen ajánlatot tesz majd a Vodafone, a német kábelszolgáltató piaci értéke 7 milliárd euró körül van.

A vezetékes piac felé történő nyitást az is indokolhatja, hogy a mobilszegmensben hatalmas a verseny az európai piacon, és ahhoz hogy igazán versenyképes legyen egy szolgáltató ma már egyre inkább elvárás, hogy a portfólióban szerepeljen a négy-az-egyben (vezetékes és mobiltelefon, internet, televízió) ajánlat is.

A Vodafone ennek a stratégiának a jegyében a múlt hónapban szerződést kötött a Deutsche Telekommal, amivel hozzáférést szerzett a német távközlési cég internetes vonalaihoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.