BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom már 88 településen nyújt 4G LTE szolgáltatást

A Magyar Telekom már 88 településen nyújt világszínvonalú 4G LTE szolgáltatást - közölte a cég kommunikációs igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Nyíregyházán abból az alkalomból, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyet is csatlakoztatták a villámgyors mobiltelefonos internetezést lehetővé tevő hálózathoz.

Rózsa Iván elmondta: a 88 település bevonásával a cég már 37 százalékos kültéri lefedettséggel rendelkezik az országban, s a fejlesztést folytatva, piacvezetővé szeretne válni a 4G LTE alkalmazásában.

Tájékoztatása szerint a 88 településen már több tízezren veszik, vehetik igénybe a legkorszerűbb mobilszolgáltatást, s év végéig, a további városok és községek bekapcsolásával várhatóan elérik százezres ügyfélszámot.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatója szólt arról, hogy a néhány másodperces információletöltést lehetővé tevő technológia bevezetését, amelyhez megfelelő frekvencia szükséges, a múlt év januárjában kezdték meg. Elsőként Budapesten, ahol már 99 százalékos a lakosságszám szerinti kültéri lefedettség.

Utána a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban és községekben folytatták a fejlesztést és indították el a szolgáltatást, így csütörtökre elérték a 37 százalékos országos lefedettséget.

A nyolcvannyolcadik településként csütörtökön a szolgáltatásba bekapcsolt 120 ezres Nyíregyházán 95 százalékos a lefedettség.

Rózsa Iván hozzátette, hogy a nyírségi nagyvárosban, a polgármesteri hivatal előtti Kossuth Lajos téren pénteken bemutatót is tartanak a szolgáltatásról, bárki kipróbálhatja a 4G LTE mobiltelefonos internetezést.

Az MTI kérdéseire válaszolva az igazgató arról is beszélt, hogy a világszínvonalú technológia bevezetése országos hálózat-korszerűsítéssel is jár. A beruházás pontos összegéről a több éven át tartó munkálatok miatt nem tudott adatot közölni, több tízmilliárd forintra tette a fejlesztés költségét.

A sajtótájékoztatón Rózsa Iván kiemelte: a 4G LTE lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonokra néhány másodpercen belül letölthetők legyenek különböző információk, weboldalak és videók. Ez szerinte különösen jelentősen megkönnyíti a vállalkozások információs munkáját, nem kell irodai helyhez kötöttség a különböző cégfeladatok és döntések ellátásához.

A szolgáltatás - jegyezte meg - bárki számára elérhető, hiszen kisösszegű alapdíjcsomagot is kínálnak az egyéni felhasználóknak, az okostelefonnal, vagy táblagéppel rendelkezőknek. Megemlítette, hogy a régi hordozható számítógépek egy UBS modemmel alkalmassá tehetők a 4G LTE használatára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.