BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdokat költ a Cisco

A Cisco 2,7 milliárd dollárért felvásárolja az internetes biztonsági megoldásokat szállító Sourcefire-rt. Az akvicíziót már mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, a részvényenkénti ár 29 százalékos prémiumot jelent a Sourfire papírjainak bejelentés előtti értékéhez képest.

A Cisco közlése szerint a mostani felvásárlás segít abban, hogy még gyorsabban kiépítse a kifinomult fenyegetések elleni védelemhez szükséges portfólióját. A 2001-ben alapított Sourcefire 2007-ben jelent meg a tőzsdén. A felvásárlás hatására 28 százalékot ugrott a társaság papírjainak értéke. A cég 650 főt foglalkoztat és a múlt évben 223,1 millió dolláros bevételt ért el, ami 35 százalékos növekedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest.

A két társaság várakozásai szerint az év második felében zárják majd le a tranzakciót. Amíg ez nem történik meg, külön cégként működik a két vállalkozás, a felvásárlás lezárását követően pedig a Sourcefire munkatársai a Cisco Security részleghez kerülnek majd.

A Cisco igen agresszív terjeszkedési stratégiát folytat, amelynek célja, hogy minél szélesebb portfóliót kínáljon az üzleti ügyfelek számára és megjelenjen az egyéni felhasználók piacán is. A közelmúltban a vállalat megvette az Intucell-t és a Cognitive Security-t, de már bejelentették, hogy felvásárolnák a SolveDirect és Ubiquisys nevű cégeket is.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.