BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viszik az okostelefonokat: rekordprofitot ért el a Samsung

A Samsung Electronics az idei második negyedévben rekord összegű profitra tett szert az okostelefonok értékesitésének növekedése miatt.

 A dél-koreai cég nettó profitja 7,8 trillió won (7 milliárd dollár) volt, ami 50 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

A Samsung azonban figyelmeztetett, hogy lelassulhat az oko telefonok üzletágának növekedési üteme, ami a közelmúlt sikerének kulcsfontosságú hajtóereje volt. "Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Európában a gazdasági élénkülés késve következik be, továbbá az okostelefonok és más termékek számára kockázatokat jelent a verseny fokozódása" - hangoztatta Robert Yi, a Samsung befektetési kapcsolatokban illetékes részlegének vezetője.

Az okostelefonok sikerének köszönhetően a Samsung lekörözte a Nokiát, mint a világ legnagyobb mobilgyártója és erőteljesen nőtt a piaci részesedése. Ám az utóbbi hetekben elemzők és brókerek aggodalmuknak adtak kifejezést azt illetően, vajon a dél-koreai cég képes-e fenntartani az eddigi magas növekedést. Olyan félelmeket hangoztattak, hogy a Samsung a termékei árának csökkentésére kényszerülhet, ami ártana a nyereségének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.