BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

4000 embert tesz utcára a technológiai óriás

Négyezer embert, a teljes létszám mintegy 5 százalékát bocsátja el a Cisco. A társaság a költségek további csökkentésével és egyes régiók gyenge teljesítményével indokolta a leépítést.

A hálózati berendezések piacán meghatározó szereplőnek számító Cisco-nál annak ellenére döntöttek a jelentős létszámcsökkentés mellett, hogy a társaság a negyedik üzleti negyedévben 2,3 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, ami 400 millió dollárral haladta meg az egy évvel korábbit. A vállalat bevétele az előzetes várakozásoknak megfelelően 12,4 milliárd dollár volt az április-júniusi időszakban, ami 6 százalékkal haladta meg a 2012 hasonló időszakában elért eredményt.

A cég vezetése azonban úgy látja, hogy a gazdaság stabilizálódása lassabb a vártnál és továbbra is bizonytalan a helyzet. Igaz ez a hálózati eszközökre is, amelyek iránt még mindig nem elég stabil a kereslet. Így például Japánban, Kínában és Európában a vártnál is gyengébb volt az értékesítés, ami a költségcsökkentési igény mellett szintén szerepet játszott a jelentős leépítésben.

A Cisco egyébként átfogó átszervezést hajt végre, amelynek során fokozatosan csökkentik jelenlétüket a végfelhasználói piacon és az üzleti, intézményi szegmensre összpontosítanak.

A jelenlegi negyedévre a társaság 12,2 és 12,5 milliárd dollár közötti forgalmat vár, miközben az elemzők várakozása 12,5 milliárd dollár. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.