BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lépéselőnybe került a pereskedésben az Apple

jogvita Újabb fordulatot vett az Apple és a Samsung jogi háborúja a múlt hét végén, az International Trade Commission (ITC) döntése szerint ugyanis a dél-koreai gyártó termékeiben több alkalommal is megsértette az amerikai cég szabadalmi jogait. Az ITC határozatában elrendelte számos Samsung mobilkészülék Egyesült Államokba történő importjának tiltását, ám ezzel kapcsolatban a végső szót az elnök mondja ki. Mivel a közelmúltban egy hasonló, a Samsungnak kedvező ITC-döntést az Obama-adminisztráció megvétózott, különösen érdekes lesz, hogy ebben az esetben hogyan határoznak majd.

Az Apple és a Samsung jogi háborúja 2011-ben kezdődött, azóta a világ négy kontinensén számos bíróságon nyújtott be keresetet mindkét cég szabadalmi jogai megsértése miatt. A bíróságokon egyelőre az Apple jobban áll, tavaly egymilliárd dolláros kártérítést ítéltek meg a vállalatnak, és a mostani döntés is a cég javára befolyásolhatja a piaci erőviszonyokat.

Ez egyébként jól jönne, az elmúlt években ugyanis látványosan veszített részesedéséből. Az IDC második negyedéves adatai szerint az okostelefon-piac 13,1 százalékát uralja, míg a Samsung részesedése 30 százalék feletti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.