BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Instagram túl az első 150 millió felhasználón

A Facebook fotómegosztó alkalmazásának az Instagramnak már több mint 150 millió felhasználója van, és ezek közel kétharmada már az USA-n kívülről jön. A nagy ugrás az utóbbi fél évben következett be, az elmúlt hat hónapban ugyanis mintegy 50 millióval gyarapodott a felhasználók száma. Az Instagramot használók tábora még alig érte el a 30 milliót, amikor tavaly áprilisban a Facebook 1 milliárd dollárért megvásárolta az alkalmazást.

Az Instagram iránti érdeklődés júniustól különösen megélénkült, akkortól váltak lehetővé a rövid videoklipek, amivel az alkalmazás már versenyképesebbé vált a Twitter Vine applikációjával. Utóbbit a népszerűségben ilyen növekedési ütem mellett nem túl soká utolérheti az Instagram - vélik szakértők. Feltéve ha változtatnak a marketing politikán is – teszik hozzá. Az Instagram eddig elég szégyenlősen közelített saját maga reklámozásához. A z Instagram egyik frissen kinevezett vezetője ennek kapcsán annyit mondott a Wall Street Journal-nak, hogy a Facebook hosszabb távon akar ebből pénzt csinálni. A Facebook rivális Twitter-megoldás felhasználóinak idén márciusban haladta meg a 200 milliós határt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.