BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajban a BlackBerry

A BlackBerry jelentős veszteséggel számol a második negyedévben - írja a MarketWatch. A BlackBerry részvényei tegnap 0,7 százalékkal estek, így New Yorkban tegnap 7,95 dollárt ért.

A BlackBerry 1,6 milliárd dolláros bevételt ért el az augusztus 31-ig tartó negyedévben, és 965 millió dollár lett a vesztesége. Az előző év azonos időszakában 2,9 milliárdos árbevételről és 229 milliós veszteségről számolt be a cég. "Nagyon csalódottak vagyunk a negyedéves eredmények miatt" - közölte Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója. 

Eközben lemondta az elemzői konferenciahívást a BlackBerry, és még a pénzügyi elemzők és befektetők kérdéseit sem válaszolják meg. A BlackBerry egyik nagy partnere az amerikai piacon a T-Mobile volt, azonban most bejelentette, hogy leveszi a boltok polcairól a kanadai gyártó termékeit. A Reuters értesülése szerint a T-Mobile a jövőben továbbra is értékesíti majd a BlackBerry telefonjait, de csak rendelésre, illetve külön kérésre.

Tegnap a Fairfax Financial képviselője bejelentette, hogy a befektetési alap minden szándéka az, hogy a bejelentett áron lezárja a felvásárlást (9 dollár). A Fairfax egyelőre csak felvásárlási szándéknyilatkozatot írt alá, amely hat hétig semmire nem kötelezi az alapot. A felvásárlással kapcsolatos zavart erősíti, hogy a Fairfax bejelentette, a már megvásárolt 10 százalékos BlackBerry részesedésen kívül nem kíván újabb részvényeket vásárolni, a maradék 90 százalékhoz inkább külső befektetői partnereket keres.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.