BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevételbővülésre számít idén is az SAP Hungary

INFORMATIKA Az idén is növekedésre számít az SAP Hungary bevételében Ablonczy Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója. A cégvezető szerint a szoftverpiacon hagyományosan az utolsó negyedév a legerősebb, így azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen mértékű lehet majd a bővülés. Az SAP Hungary a múlt évben 17,1 milliárd forintos bevételt ért el Magyarországon, ez tíz százalék feletti növekedést jelentett. Összehasonlításként, a teljes hazai informatikai piac, és azon belül a szoftver szegmens is egy százalékkal csökkent tavaly. A vállalat alkalmazottainak létszáma is bővült, köszönhetően többek között annak, hogy a hazai támogató központ tovább fejlődött, illetve több regionális feladatot is elnyert a magyar vállalat. Jelenleg mintegy 510-en dolgoznak a társaságnál.

A kedvező tavalyi eredményekben a folyamatos technológiai fejlesztés mellett többek között a kisvállalati szegmensben történő további erősödés, illetve az új szoftver értékesítés 40 százalékos felfutása játszott jelentős szerepet. Ablonczy Balázs megítélése szerint komoly sikere lehet Magyarországon is a cég új, memória-alapú adatbázis megoldásának, amelynek forgalmazását a közelmúltban kezdték meg. Az új technológia kapcsán a vállalat a startupokat megcélzó támogatási programot is indít, ennek keretében hamarosan országos roadshow-ra indulnak az SAP szakemberei.

Erősítenének a közigazgatási szférában is, ennek érdekében a múlt év végén elindítottak egy programot, amelynek keretében az értékesítő partnereiket készítik fel, hogy sikeresebben tudjanak tevékenykedni ebben a szegmensben. Emellett fontos célként említette Ablonczy Balázs, hogy keretszerződést kössenek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.