BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális függőségeink a tengerentúlról

A digitális eszköztárunk legfontosabb tagja egyelőre még mindig a személyi számítógépünk(PC). Az amerikai IDC Intel által támogatott egyik legutóbbi kutatása szerint a megkérdezett amerikai háztartások 97 százaléka vallja a PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének. A megkérdezettek 83 százaléka szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy akár egy okostelefon.

A felmérésből általában is kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot – főként a PC-t – és előbb mondanának le a sportról, az édességekről, a koffeinről, a kábeltelevízióról és az autózásról, mint a számítógépükről. A kutatók rákérdeztek arra is, hogy mi hajtja a lecserélési hajlandóságot. A válaszokból kiderül, hogy csak egy részüknél érv, hogy a régi eszköz már nem működik. Más részük vágyik az újabb és újabb technológiák használatára, vagy még jobb ár/érték arányt akar elérni.

Az amerikaiak legalább a negyede tervezi ennek megfelelően, hogy a következő egy évben lecseréli a PC-jét. A tengerentúlon a felhasználók annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.