BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő roham az alkalmazásboltokban

Az idén várhatóan 102 milliárd applikációt töltenek le a felhasználók a mobil alkalmazás boltokból a Gartner előrejelzése szerint. Az okostelefonokra szánt programokból 26 milliárd dolláros bevételük lehet a fejlesztőknek.

A tavalyi 64 milliárd után az idén már 102 milliárd alkalmazást töltenek majd le a felhasználók a Gartner prognózisa alapján. A következő években folytatódik a dinamikus fejlődés és 2017-re elérheti a 268 milliárdot a letöltött mobil applikációk száma.

Az ingyenes programok részesedése a következő években ha lassan is, de folyamatosan nő majd. Tavaly a letöltött alkalmazások 89 százaléka tartozott ebbe a kategóriába, az idén már várhatóan 91 százalékuk lesz ilyen. A Gartner által vizsgált periódus végére, 2017-re részesedésük 94,5 százalékra nőhet.

Az App Store-ból és a Google Play-ből származik majd a 2017-ben letöltött alkalmazások 90 százaléka. A két webboltban az ingyenes applikációk részesedése 60-80 százalék körül van. A következő években ugyanakkor kis mértékben csökken majd a havonta egy készülékre letöltött alkalmazások átlagos száma. Az iOS operációs rendszert használó eszközöknél az idei 4,9-ről 2017-re 3,9-re, míg az androidos készülékeknél 6,2-ről 5,8-ra.

A letöltött applikációk mellett az alkalmazásokból származó bevétel is bővül majd. Tavaly a fizetős appok összesen 18 milliárd dolláros bevételt hoztak, a Gartner prognózisa szerint az idén ez az összeg elérheti a 26 milliárd dollárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.