BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felvásárlással erősödött az itelligence Hungary

A hazai piac egyik legnagyobb, több mint 90 főt foglalkoztató SAP tanácsadó cége jön létre azzal, hogy az itelligence megvásárolta a Software AG-tól az IDS Sheer Hungária Kft.-t – mondta el érdeklődésünkre Pótsa István, az itelligence Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az idén kétmilliárd forint körüli, jövőre pedig ennél 5-10 százalékkal nagyobb forgalomra számít a két társaság összeolvadásával a cégvezető. Pótsa István hozzátette, hogy a fúzió révén tovább nőhet a potenciális ügyfélkör is, hiszen akadnak olyan kiírások és nagyobb vállalatok, ahol az is fontos, hogy egy-egy szolgáltató mekkora tanácsadói létszámmal tud dolgozni.

Bár a felvásárlást augusztus végén jelentették be, az IDS Scheer az év végéig önálló jogi személy marad, a tényleges összeolvadás januárban valósul meg. A tervek között szerepel a cégek közös irodába költöztetése, erre a jelenleg érvényes szerződések lejártát követően kerülhet sor, várhatóan jövőre. Pótsa István elmondta, hogy terveznek fejlesztéseket is, a legfontosabb feladat azonban most annak felmérése, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik a fúzió után a társaság, hogyan tudja a két vállalat kiegészíteni egymást. Ezt követően döntik el, hogy mely területekre érdemes további szakembereket felvenni.

Az itelligence anyacége az elmúlt évben vásárolta meg a Software AG Egyesült Államokban működő SAP-üzletágát, az idén a kelet-közép-európai régióban folytatta a terjeszkedést. A társaság nemzetközi szinten főként a kis- és középvállalati szegmensnek nyújt szolgáltatásokat. „Az IDS Scheer ugyanakkor jellemzően nagyvállalatoknak, közműcégeknek, távközlési szolgáltatóknak dolgozik, így a két társaság portfóliója jól kiegészíti egymást. Rajtunk keresztül új területként kerül az itelligence-be a vállalati tartalomkezelés, a létesítménygazdálkodás és az akkreditált oktatási központ” – tette hozzá Földháziné Szakács Zsuzsanna, az IDS Scheer ügyvezető igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.