BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar mérnökhallgatók fejlesztenek a Canonnak

Újszerűség Magyar mérnökhallgatók is részt vehetnek a Canon irodai berendezéseire épülő szolgáltatásainak a fejlesztésében. A japán technológiai óriás a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola tehetséges hallgatóit vonja be a „felsőoktatást piacosító” Demola projektbe – jelentették be a napokban az intézmények és a cég magyarországi vezetői. A mérnökhallgatók legsikeresebb fejlesztései akár a nemzetközi iparági vérkeringésbe is bekerülhetnek.

Elhangzott, hogy az okostelefonok, táblagépek és televíziók után az irodai berendezések is okosodnak. A legújabb fejlesztések a távoli nyomtatást, dokumentumkezelést, hozzáférés-kezelést, költségmenedzsmentet és a dokumentumátvitelt segítik majd.

A versenytársaihoz hasonlóan a Canon sem tartja minden áron házon belül a termékek fejlesztését. Számtalan példa van arra, hogy a merész, előremutató innovatív ötletek fiatal mérnökök agyából pattantak ki, egyetemi versenyeken, szakmai gyakorlatokon. Erre is építkezve a Canon Hungária Kft. most négy Demola-projektet indított el a hazai mérnökhallgatók bevonásával.

A finnországi ötletből született Demola egy nyílt innovációs platform hallgatók, vállalkozások és felsőoktatási intézmények számára. A programban olyan hallgatói csapatok dolgoznak, amelyek tagjai a tudomány különböző területeiről érkeznek. A hallgatói csapatok, mint „mini-vállalkozások”, a piacról érkező, „éles” projekt koncepciókon, fejlesztési feladatokon, az adott partner céggel közösen dolgoznak. Ha a projekt végén hasznosítható eredmény születik, az bevételt jelent a résztvevőknek. A Demola-Budapest, Tampere és Vilnius után a harmadik központja, az időközben további egy finn és két svédországi helyszínnel hatra bővülő nemzetközi Demola hálózatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.