BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar start-upok a Microsoft globális programjában

A redmondi szoftveróriás befektetési programja, a Microsoft Ventures már jó pár éve nyújt segítő kezet a kezdő vállalkozásoknak világszerte. Ingyenes szoftverlicencek – Windows, Office Azur stb. - formájában 2008 óta eddig több mint 75 ezer start-up kapott kezdő lökést a BizSpark program keretében.

Mostantól a magyarországi kezdő vállalkozások is pályázhatnak támogatásért a Microsoftnál. A szoftvercég a világ 8 városában – Seattle-ben, Rio de Janeiro-ban, Párizsban, Berlinben, Tel Avivban, Moszkvában, Bangalore-ban és Pekingben – működtet úgynevezett akcelerátor házakat, ahová már az induló magyar vállalkozásokat is várják.

A sikerrel pályázók ennek keretében nemcsak minden, a vállalkozáshoz szükséges eszközhöz, erőforráshoz, technikai vagy egyéb segítséghez juthatnak hozzá, hanem ha szükséges még tőkéhez is – hívja fel a figyelmet a Microsoft közleménye. Európában Berlinből koordinálják a programot, ahol október 4-ig fogadják a régióból jelentkezőket, hogy aztán novembertől indulhasson a négy hónapos felkészítő időszak. Ez idő alatt a résztvevőket tapasztalt mentorok segítik, és a végén befektetők és a Microsoft felsővezetői előtt bemutathatják az ötleteiket az úgynevezett Investor Demo Day-en.

Az akcelerátor ház program két éve indult eddig 114 start-up talált befektetőre a felkészítő program sikeres elvégzése után.

A start-up programba pályázóknak azonban mindemellett néhány egyéb fontos szempontot is figyelembe kell venniük. Egyfelől erre a lehetőségre csak olyan kezdő társaságok jelentkezzenek, amelyek szoftverfejlesztésre, vagy valamilyen web alapú üzleti modellre kívánják építeni a vállalkozásukat és addig befektetett tőkéjük nem haladja meg az egymillió dollárt. Az nincs ugyan megkötve, hogy milyen platformon fejlesszenek, lehet az bármilyen, de az ötletet valamelyik Microsoft platformra is használhatóvá kell tenniük. A pályázati kiírás arra is figyelmeztet, hogy a külföldi tartózkodás költségeit minden start-upnak magának kell fedeznie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.