BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokba kerülhet az ingyenes webshop vagy webáruház

A hazai kis- és középvállalkozásoknak ma még csupán a hatoda rendelkezik webshoppal. A cégek online kereskedelmének útjában főként az anyagiak állnak, keveseknek van ugyanis elegendő pénze egy profi webáruház megalkotásához. A csalók pedig ki is használják ezt a helyzetet -- áll a webaruhazkeszites-web.hu legfrissebb kutatásában. Manapság egyre gyakoribbak az online kereskedelmi megoldások ingyenes elkészítését vállaló cégek, amelyek munkájáról sok esetben csak utólag derül ki, hogy az ingyenes néha nagyon is drága tud lenni -- jelentette ki Munteanu Norbert, a Minibolt webáruház-készítő társaság ügyvezető igazgatója. Márpedig a piac további bővülésére és ezzel együtt a webáruházak gyarapodására lehet számítani.

A cégeknek ugyanis ma már szinte lehetetlen fennmaradniuk internetes jelenlét nélkül, legalább egy működő weblapra szükségük van. Sokan dőlnek be az ingyenes weboldalkészítést kínáló hirdetéseknek, ezek egy része mögött csalók vannak. Sokan panaszkodnak arra, hogy a vállalkozó ugyan elkészítette a honlapot, de az nem felelt meg az elvárásaiknak, és nem is tudták módosíttatni, mert a fejlesztő nem volt elérhető. Volt olyan is, hogy a honlap megfelelt, de nem kaptak elérhetőséget a szerkesztéséhez.

Az is gyakorlat a hazai hadszintéren, hogy a webfejlesztő a honlap készítéséért nem kér semmit, de a karbantartás vagyonokba kerül. Az is előfordul, hogy az üzemeltetési díj nem magas, viszont semmilyen segítséget nem kap az ügyfél az oldal szerkesztéséhez, ugyanis a webmester telefonon nem elérhető, e-mailekre pedig nem válaszol. Ha pedig valóban minden ingyen van, a fejlesztő telerakja reklámokkal az oldalt.

Az olcsó webáruházak kevesebb funkcióval rendelkeznek. Bár egyre több vállalkozót csapnak be a webmesterek, mégis nagy az érdeklődés az 5-10 ezer forintért, vagy az ingyen hozzáférhető webshopok iránt: a statisztikák szerint havonta ezerháromszázan írják be a legnépszerűbb keresőbe a „webáruház ingyen” kifejezést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.