BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőne az SAP

Az idén is folytatná az SAP az elmúlt évek növekedését a magyar piacon. A cég új technológiájával roadshow-ra indul, a hazai startupokkal kívánnak szorosabb együttműködést kialakítani.

A múlt évben 40 százalékkal nőtt az új szoftverek értékesítése az SAP Hungary Kft.-nél – mondta el a társaság mai sajtótájékoztatóján Ablonczy Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója. A cég teljes bevétele tavaly 17,1 milliárd forint volt, ez tíz százalékot meghaladó növekedést jelent 2011-el összevetve. Az idei évi eredmények kapcsán Ablonczy Balázs elmondta, hogy az eddigi teljesítmény alapján reális célkitűzés a forgalom növelése, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mekkora mértékű lehet a bővülés.

A teljes hazai informatikai piac a múlt évben mintegy egy százalékkal csökkent, és hasonló mértékű volt a visszaesés a szoftverpiacon is – hangzott el az SAP mai sajtótájékoztatóján. A teljes magyar it-piac összességében nagyjából 600 milliárd forintos, és az elmúlt években jelentős mértékű változás nem történt ebben az értékben. Az it és a telekommunikációs szektor (IKT) összesen a teljes hazai GDP mintegy 12 százalékát adják, Ablonczy Balázs közlése szerint ezért is kulcsfontosságú, hogy a következő uniós költségvetési időszakban erre a területre szánt forrásokat minél hatékonyabban használjuk fel. A 2014-2020 közötti időszakban a jelenlegi tervek szerint 200 milliárd forintnyi uniós forrást fordítanának IKT célokra.

A teljes piachoz képest kedvező eredmények elérésében fontos szerepet játszott, hogy jelentős mértékben sikerült bővíteni a kis- és középvállalati ügyfelek számát, illetve a cég által néhány éve bevezetett, memória-alapú adatbázis megoldás (HANA) iránt is egyre nagyobb az érdeklődés a hazai vállalatok körében. Az új megoldás kapcsán egyébként a startupokat megcélzó programot indít az SAP, azt szeretnék elérni, hogy az induló vállalkozások is továbbgondolják, hogy milyen lehetőségeket kínál ez a technológia. A projekt részeként hamarosan roadshow-ra indulnak a vállalat szakemberei Magyarországon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.