BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkapkodták az aranyból készült iPhone 5-öt

Az arany iPhone 5S korlátozott készletét a vártnál hamarabb, szinte pillanatok alatt elkapkodták, és hiánycikk lett belőle. A Wall Street Journal szerint az Apple kifejezett kérésére 33 százalékkal növekszik a termelés, miután látták, hogy a tervezettnél jóval nagyobb kereslet van az arany iPhone iránt.

Az iPhone 5S arany verziója azért is különleges, mert az Apple először változtatott azon a szokásán, hogy a csúcstelefon csak fekete és fehér színekben legyenek elérhetőek. Ebben az esetben az aranyszínű alumíniumborítást kell értenünk.

A valódi, 14 karátos arannyal futtatott iPhone 5S is a Gold Genie cégtől lehet megrendelni 2937 dollárért, háromhetes várakozási idővel. A cég honlapján fellelhető darabok nagy részét már kiárusították. A telefonok mellett az iPad-ekre is hasonló kereset van, hiszen az 1650 dollár értékű táblagépeket az utolsó darabig eladták. Ezzel együtt az Ebayen eladott aranyszínű telefonok esetenként drágábban keltek el, mint ugyanannak a készüléknek a valódi arannyal díszített változatai.

Az aranyszínű verzióból világszerte pár tucat volt megvásárolható, és a kereslet egyáltalán nem csappant meg. Amerika nyugati partjának legnagyobb Apple-boltja, a San Franciscó-i, összesen 20 darabot kapott belőle, amit az első napokban egytől-egyig eladtak.

Az iPhone 5S-ből és az 5C-ből, felülmúlva az elemzői várakozásokat, az első hétvégén 9 milliót adtak el világszerte.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.