BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

450 millióból utazhat a jegybank

A jegybanknak nem feleltek meg a kormány utazásait szervező irodák ajánlatai.

Igazi nagyágyúkat megelőzve, az United4 Bonafini Bindair Kft. nyerte az MNB utaztatási és idegenforgalmi közbeszerzését 450 millió forintos ajánlattal. A jegybank pályázatára az OTP Travel, az IBUSZ és a Weco-Travel is adott be ajánlatot. Érdekesség, hogy a kormányzati utaztatás piacán tavaly március 1-től éppen ez a három, ezúttal vesztes cég verseng egymással.

Kovács Balázs, az IBUSZ vezérigazgatója korábban úgy tájékoztatta lapunkat, hogy cége tavaly a a 3,2 milliárdos forgalomból 454 milliót realizált. Az OTP Travel pedig az utak 60–70 százalékát nyerte el, amiből mintegy 2 milliárd forintos bevétele származott. A Bonafini sem számít azonban kezdőnek a piacon. „A Külügyminisztériumot 18 éve utaztatja utazási irodánk. A közbeszerzési törvény alapján kiírt pályázatok nyerteseként a Magyar Országgyűlés Hivatala hivatalos utazási irodája” – olvasható a cég referenciái között. Szintén itt szereoel, hogy 2013 tavaszáig részt vettek a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények (minisztériumok és kormányzati szervek) teljes körű nemzetközi utaztatásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.