BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa legnagyobb óriáskereke Budapesten

A tavalyi siker után idén hosszabb ideig, októberig fog működni a magyar főváros szezonális attrakciója, egyúttal Európa legnagyobb mobil óriáskereke, a Sziget Eye, amelynek kabinjai 65 méter magasra emelik fel az utasokat.

Május 26-án kezdte a „forgást” az Erzsébet téren az óriáskerék, amelynek 41 darab nyolc személyes és egy négyfős VIP kabinja maximálisan 332 főnek kínál egyidejűleg különleges panorámát – tudósít az eseményről a turizmus.com. Az óriáskerékből lehet gyönyörködni a Bazilika tornyától kezdve a Budai Vár és a Duna látványában. „Nincs értelme a szezon közepén lebontani, ezért egészen őszig itt marad a Sziget Eye, a Hajógyári szigetre pedig egy kisebb, nyitott óriáskereket bérlünk majd” – mondta a megnyitóünnepségen Gerendai Károly, az üzemeltető Sziget Szervezőiroda vezetője.

A jegyárak viszont maradtak a tavalyiak: felnőtteknek 2400, gyerekek 1500 forintért szállhatnak be, vasárnaptól csütörtökig 10-24, pénteken és szombaton 10-02 óra között. Az attrakció a fővárosi és az V. kerületi önkormányzat támogatásával jött létre. A belvárosi húsz év alatti lakosok két ingyenjegyet kapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.