BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen nőtt az utasforgalom

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség összesítése szerint áprilisban 7,5 százalékkal nőtt az utasforgalom az egy évvel korábbihoz képest.

A szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mutató a márciusi adatokat 2,9 százalékkal haladja meg. A jelentős bővülés oka, hogy idén áprilisban volt húsvét, részben emiatt a társaságok közel 6 százalékkal emelték a kapacitásaikat.

Az előző évihez képest áprilisban a nemzetközi járatokra 8,5, a belföldiekre 5,8 százalékkal több utaskilométert (RPK) értékesítettek, a töltöttségi mutató az előbbi járatoknál 79, utóbbiaknál 80,2 százalék volt.

Az év első négy hónapjában az elmúlt év azonos időszakához képest a nemzetközi járatok utaskilométer-száma 6,1, a belföldieké 5,9 százalékkal javult, a nemzetközi gépek átlagosan 78, a belföldiek 79,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek.

A legnagyobb fejlődésről - ahogy hónapok óta - ismét a közel-keleti légitársaságok számoltak be, ezek a cégek 18,6 százalékkal javították teljesítményüket, a második legerősebb régió áprilisban a latin-amerikai volt 8,2 százalékos bővüléssel. Európa légitársaságai 7,9 százalékos javulást jelentettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.