BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Makón a fürdő is hagyma formájú

Valószínű, hogy még bennünk, magyarokban  sem mindig tudatosul, hogy Magyarország termálvíz-nagyhatalomnak számít. A világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország és Japán rendelkezik! E csodálatos természeti érték egy része a dél-alföldi térség alatt található

Természeti adottságaink, történelmi fürdőink nem csak szépségükkel bűvölnek el. Számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt. Már az ókori orvos, Hipokratész is így zárta a természetes gyógymódok felsorolását: „a víz mégis a legjobb”. Ennek a mondásnak az igazságtartamáról leginkább akkor győződhetünk meg, ha nyakig belemerülünk egy gyógyvizes medencébe.

Termálvíz a mélyből

A Maros-parti kisváros, Makó főként a hagymája réven lett országos hírű. A makói hagyma ma már hungarikum. A város turisztikai vonzerejét növeli az a tény is, hogy Magyarország legvirágosabb városa. A legfőbb vendégcsalogató azonban a termálvíz, amelyet a fúrások még 1956-ban juttattak felszínre.

A Makói Termál- és Gyógyfürdő, azaz a Hagymatikum, a fürdők fürdője nem más, mint egy élmény-, gyógy- és wellness-részlegekkel is rendelkező fürdőkomplexum a belváros szívében. A Termál- és Gyógyfürdőt az évtizedek alatt folyamatosan bővítették, 2012 januárja óta pedig teljesen új épületegyüttessel, wellness-, gyógy- és élményelemekkel várja az idelátogatókat. A gyógyvíz jótékony hatásait pedig a Marosból származó értékes gyógyiszap egészíti ki.

Gyógyulás a Hagymatikumban

Hova máshova álmodhatta meg a világhírű építész, Makovecz Imre a Hagymatikumot, ezt az organikus épületegyüttest, mint a hagyma hazájába. A Hagymatikumba látogatókat a makói gyógyvíz és a Maros folyóból nyert makói gyógyiszap páratlan kombinációja főként mozgásszervi és gyulladásos betegségek leküzdésében segíti. A széleskörű wellness-szolgáltatások közt lehetőség nyílik többféle masszázsra, a számtalan szauna közül pedig igazi különlegességet jelenthet a fényözön- és a makói szauna. Előbbi a kabinban változó színek biológiai hatásával egészíti ki a kúrát, míg a makói szauna kabinjában a cédrus burkolat mögötti megvilágítás egy makói hagymával díszített üvegablakon történik és alacsony páratartalom mellett egyesíti a finn szauna és a különleges felöntések hatásait.

De lehet választani aroma-, gyógynövényes-, infra- és kelo- szaunák közül is. A fürdő különféle komplex igények kiszolgálására is képes. A wellnesst „beauty részleg” egészíti ki fodrászattal, pedikűr és kozmetikai szalonnal.

Felszabadult strandolás

Nyáron élménymedence is működik buzgárokkal, gejzírekkel és hullámfürdővel – nagyon népszerű. A családok szórakozásáról és pihenéséről a HagyManó játszóház, csúszdás és tocsogó medence, valamint a baba-mama pihenő gondoskodik. A játszóházban mindenütt kirakók, logikai játékok, izgalmas színek és formák várják a gyerekeket, akik biztonságban kergetőzhetnek a kalandpályán, vagy többféle készségfejlesztő játékkal tesztelhetik ügyességüket.

A sherwoodi erdő hangulatát idéző gyerekmedencét Robin Hood varázslatos kalandjai ihlették. Hagymamma házias ízeivel várja vendégeit a fürdő étterme, a Nyugi Bárban pedig gyümölcskoktélokkal is lazíthatnak a szaunázók, valamint a játékteremben kártyázó, biliárdozó vendégek.

Makovecz-épületek

Ha pedig a fürdőzés után kulturális élményekre is kíváncsi az idelátogató, van rá lehetősége! Elég egy rövid sétát tenni a városban, hogy rácsodálkozzunk Makovecz Imre tehetségére, mert – egyedülálló érték Magyaror–szágon is: – tíz középület és egy köztér valósult meg a tervei alapján. Az általa létrehozott organikus terek különös eszmei és esztétikai értéket képviselnek.




A lombkorona sétányon van izgalmas függőhíd, megpihenhetünk a Hagymaterasz árnyas részein, felmehetünk a kilátótoronyba pazar panorámájáért, vagy éppen kipróbálhatjuk a lejutás leggyorsabb módját, a vállalkozó kedvűeknek készült csőcsúszdát.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.