BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szürkebarát túrától a Rizling vakációig

A badacsonyi borászok összefogtak, s így megszülethetett a Bortriatlon című rendezvénysorozat; három bortúrára, három hónap három hétvégéjére hívják a finom borok kedvelőit. A programban résztvevő pincékben a most következő hétvégén, május 17-18-án Szürkebarát túrára, június 7-8-án Kéknyelű virágzásra, október 11-12-én pedig Rizling vakációra várják a vendégeket. E három rendezvény alkalmával a látogatók a borospincék mélyén megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget – adott hírt a nyár fontos eseményéről a turizmusonline.hu. A pincékben ezeken a hétvégeken borkóstolókkal és kulturális és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Lesz bortotó, zenés borterasz, terepjárós birtoklátogatás, római kori ételkülönlegességeket, kézműves sajtokat, vadpörköltet, házi finomságokat lehet majd kóstolni, sőt, aki szeretné, elkészítheti saját borát is.

Mindhárom hétvégén közlekedik majd a Badacsonyi Régiójáró busz, amely egyébként a borvidék 10 települését érintve pincétől-pincéig viszi az utasokat. A buszon hosztesz kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

Borisszáknak játék is

A vendégek a Bortriatlon felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget és/vagy pecsétet is gyűjthetnek a borok kortyolgatása közben.

A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi Tourinform irodában kaphatják meg. Az a látogató, aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Aki hat boros címkét, bélyeget vagy pecsétet tud megszerezni, annak a jutalma egy palack bor, olvasható a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán (www.badacsony.com).

A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi Tourinform irodában kaphatják meg. Az a látogató, aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Aki hat boros címkét, bélyeget vagy pecsétet tud megszerezni, annak a jutalma egy palack bor, olvasható a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán (www.badacsony.com).-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.