BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brazília nem készült fel az utasforgalomra a vb előtt

 „A június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság rendezésével járó utasforgalomra Brazília nem tudott megfelelően felkészülni” – közölte a Konzuli Szolgálat. Több repülőtér átépítése még tart, a gyorsforgalmi utak, autóbusz-folyosók, gyorsvasutak több helyen csak részben, máshol egyáltalán nem készültek el. Ezért a hivatal szerint a buszpályaudvarra, repülőtérre, stadionba történő eljutás idejét akár több órás rátartással érdemes tervezni. „Célszerű előre megváltani az országon belüli repülőutakra szóló jegyeket is, mert a világbajnokság idején a járatok várhatóan teljes telítettséggel közlekednek. Rendkívül nehéz lesz szálláshoz jutni, az amúgy sem alacsony árak meglepően magasra mennek majd fel” – írták.

A közlekedési problémák remélt enyhítése érdekében a mérkőzések napja minden városban munkaszüneti nap, azaz a vendéglátóhelyek, benzinkutak kivételével bármelyik üzlet, hivatal, bank zárva tarthat. A brazil válogatott minden mérkőzésének napja országos munkaszüneti nap.

A Konzuli Szolgálat felhívta a figyelmet: sztrájkok és tüntetések lehetnek a vb ideje alatt, amelyek könnyen vezethetnek a tüntetők és a rendőrök közötti összecsapásokhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.